U 10 sati u Banskim dvorima počinje sjednica Vlade na kojoj če se raspravljati i o uhićenjima pripadnika HVO-a.

Vlada će sa sjednice u saborsku proceduru uputiti izmjene Zakona o ustrojstvu i djelokrugu ministarstava i drugih središnjih tijela državne uprave kojima se Središnji ured za upravljanje državnom imovinom (SUUDI), bivši DUUDI, preoblikuje u Ministarstvo državne imovine, prenosi N1.

Također će na sjednici će biti riječi i o zaključku u vezi provedbe porezne reforme. Tu su i Prijedlozi odluka o izmjeni Odluke o pokretanju postupka pregovora o sklapanju izmjena i dopuna Sporazuma o osnovici plaće u javnim službama i imenovanju pregovaračkog odbora Vlade te Sporazuma o osnovici plaće za državne službenike i imenovanju pregovaračkog odbora Vlade.

Kako piše N1, Vlada će Saboru uputiti i prijedlog odluke o osnivanju Savjeta za suradnju s Međunarodnim kaznenim sudom i drugim međunarodnim sudovima.

Podsjetimo kako je u ponedjeljak deset osoba uhićeno na području Orašja u velikoj akciji Državne agencije za istrage i zaštitu BiH, vezano za ratni zločin. Stoga su na dnevnom redu i odluke kojima se pokreće postupak izrade zakona o sustavu domovinske sigurnosti i strategije nacionalne sigurnosti, a raspravljat će se i o uhićenjima pripadnika HVO-a.

Uhićeni su Đuro Matuzović, Ivo Oršolić, Tado Oršolić, Marko Dominković, Joso Nedić, Marko Baotić, Marko Blažanović, Mato Živković, Anto Živković i Stijepo Đurić.

Ministri Vlaho Orepić, Ante Šprlje i Tomo Medved te državni odvjetnik Dinko Cvitan i ravnatelj SOA-e Daniel Markić razgovarali su jučer o uhićenju civilnog i vojnog vrha HVO-a i policijskih struktura. Ministar Šprlje kazao je kako će zaključci sastanka biti objavljeni na sjednici Vlade.

Komentiraj