Prema neslužbenim informacijama, na sjednici Vlade u četvrtak na dnevnom redu neće biti prijedlog da se Milijan Brkić imenuje novim ministrom branitelja. Nagađa se da bi se Brkić mogao obratiti javnosti tijekom dana, prenosi HRT.

Popodne su se sastali premijer Tihomir Orešković te potpredsjednici Vlade Tomislav Karamarko i Božo Petrov. Neslužbneno je bilo rečeno kako je na sastanak došao i Milijan Brkić no doznaje se kako on ondje nije bio. Također nema ni službene potvrde da se o njemu razgovaralo.

Zastupnik MOST-a Miro Bulj izjavio je kako smatra da je najvažnije da je ministar branitelja osoba koja poznaje branitelje. “Najvažniji je legitimitet ili diploma Domovinskog rata”, rekao je Bulj vezano uz izbor novoga ministra branitelja te prijedlog Tomislava Karamarka da to bude Milijan Brkić, piše HRT. Upitan podupire li Brkićevu kandidaturu, Bulj je novinarima u Saboru odgovorio: “Most nema ništa protiv Brkića kao istinskog hrvatskog branitelja, sve ostalo ćemo raspraviti i vidjeti o čemu se radi, a zadnju će riječ imati premijer Orešković.”

 

Komentiraj

FOTO:Dusko Jaramaz/PIXSELL
PODIJELI
NACIONAL je već 20 godina najutjecajniji politički tjednik u Hrvatskoj.