Uoči sjednice tehničke Vlade, ministar pravosuđa Orsat Miljenić rekao je kako svoj resor novom ministru ostavlja u odličnom stanju, puno boljem nego što ga je zatekao i da neće ostaviti nikakve “kosture u ormaru”, navodi portal Index.

Odgovarajući na novinarski upit hoće li biti potreban “clean start” Miljenić je rekao da ako je nekome potreba neka si čisti, ali što se njega tiče to nije potrebno. “Mi smo naslijedili nekih 150 milijuna kuna dugova, a sada ih praktički nema”, dodao je. “Plaćanja su bila s preko godinu dana kašnjenja, a sada se ona rade u tromjesečju i to je ono što ostaje.”

Sindikat državnih službenika i namještenika Hrvatske izvijestio je u ponedjeljak kako je Ustavni sud 21. prosinca prihvatio njegov prijedlog za pokretanje postupka ocjene ustavnosti Zakona o državnim službenicima u dijelu koji omogućava zapošljavanje u kabinetima ministara bez prethodne provedbe javnog natječaja.

Na pitanje o mogućem zapošljavanju bivših ministara u privatnim poduzećima poput najave za ministra obrane Antu Kotromanovića, Miljenić je rekao da postoji Zakon o sprečavanju sukoba interesa i sigurno je kako su neke stvari propisane i ono što se može raditi će se i raditi.

O nastavku svoje karijere rekao je da će za početak biti u Saboru. “Ali ako se provedu ovi vrlo pametni planovi o smanjenju plaća, onda ću si tražiti neki drugi posao budući da živim samo od plaće”, dodao je.

Naime, prema imovinskoj kartici Orsat Miljenić je kao ministar zarađivao 18,5 tisuća kuna mjesečno. Kao saborski zastupnik zarađivati će nešto manje.

Komentiraj