Predsjednik SDP-a Zoran Milanović kazao je nakon završetka sastanka u MOST-u da ‘sve vodi prema dogovoru’. “Pregovarači su tvrdi, ali to cijenimo. Sutra ne dolazimo s potpisima, tražit ćemo nekoliko dana odgode”, kazao je nakaon sastanka Milanović.

Čelnik MOST-a Božo Petrov novinarima je rekao kako razgovori dobro napreduju. “Zasad je sve pozitivno. Razgovarali smo o podjeli odgovornosti po resorima. Nećemo odgovarati na pitanje tko će biti mandatar jer razgovori još traju. To ćemo defniirati kad se dogovore sve stvari”, prenosi riječi Petrova N1 televizija.

“Postoje dodatni rokovi koje smo otvorili HDZ-u zbog pravila jednakosti i zbog toga se sve odužilo. Taj je rok istekao danas.” Petrov je zaključio kako sutra kod predsjednice neće ići s potpisima, nego zatražiti dodatno vrijeme.

Podolnjak: Ništa od tripartitne Vlade, nastavljaju se pregovori s Hrvatskom raste

Izabrani zastupnik Mosta Robert Podolnjak izvijestio je novinare da je Mostu iz  HDZ-a u traženom roku, do 16 sati, stiglo priopćenje u kojem se ne spominje tripartitna Vlada.

“Nema niša od tripartitne Vlade”, rekao je i dodao da se nastavljau pregovori s koalicijom Hrvatska raste.

Predsjednik SDP-a Zoran  Milanović, koji je sa suradnicima i koalicijskim partnerima prije toga došao u prostorije Mosta na nastavak pregovora, nije odgovorio na pitanje očekuje li da će se u pregovore vratiti HDZ, a Branko Grčić rekao je kako ” to nitko ne zna”.

Most na sjednici Nacionalnog vijeća razmatra daljnje poteze

U središnjici Mosta u ponedjeljak nešto poslije 16 sati počela je sjednica Nacionalnog vijeća i izabranih saborskih zastupnika na kojoj bi se trebao razmotriti odgovor koji očekuju iz HDZ-a o tome hoće li se vratiti na pregovore o tripartitnoj vladi.

Puno je iznenađenja i obrata i čekamo obje strane da dođu, no vidjet ćemo hoće li se javiti HDZ-ova koalicija, rekao je uoči početka sjednice Ivan Lovrinović.

Most, kaže, nikoga nije tjerao od stola. “Od našeg stola se može samo dragovoljno otići, a mi želimo konačno pokrenuti Hrvatsku u pozitivnom smijeru te se vratiti glavnim ekonomskim problemima”, poručio je.

Robert Podolnjak podsjetio je da su u utorak konzultacije kod predsjednice Republike što znači, kaže, da danas moraju biti učinkoviti. Most i dalje, ističe Podoljnak, istrajava na tripartitnoj Vladi.

Na pitanje je li točno da je većina zastupnika Mosta protiv suradnje sa SDP-om, odnosno za HDZ, ustvrdio je kako to nije točno dodavši da je Most principijelan te da o tome nikada nisu glasovali.

Ljubica Ambrušec očekuje da se danas konačno sazna ime mandatara.

Nastavak pregovora sa SDP-ovom koalicijom Hrvatska raste najavljen je za 17 sati, a hoće li na njih doći i predstavnici HDZ-ove Domoljubne koalicije još je neizvjesno.

Komentiraj