Nastup legende rock glazbe i gitarističkog genija Jimija Hendrixa s grupom The Jimi Hendrix Experience na Atlanta Pop festivalu bit će tema novog dokumentarnog filma i live albuma koji će izaći za nekoliko nekoliko mjeseci, prenosi Uncut.

Obiteljska tvrtka Experience Hendrix L.L.C. i diskografska kuća Legacy Recordings izdat će DVD i Blu-ray verziju dokumentarca 30. listopada, koja će sadržavati i bonus sadržaje.

 

 

  • Dokumentarni film “Electric Church” sadrži intervjue s Hendrixovim kolegama iz benda – Billyjem Coxom i pokojnim Mitchom Mitchellom, kao i s Paulom McCartneyjem, Steveom Winwoodom, Richom Robinsonom, Kirkom Hammettom, Derekom Trucksom, Susan Tedeschi, organizatorom festivala Alexom Cooleyjem i mnogim drugima.

 

 

Film sadržava 16-milimetarsku snimku u boji Hendrixova nastupa na dan 4. srpnja 1970. godine, deset tjedana prije njegove smrti.

Publika na The Atlanta International Pop Festivalu bila je najveća pred kojom je taj slavni glazbenik nastupio, a procjenjuje se da ga je tamo slušalo oko 300 tisuća ljudi.

 

 

  • “The Jimi Hendrix Park ukupan je zbroj godina napornog rada, suradnje, kreativnosti i velikodušnosti uloženih u nešto u što smo svi vjerovali te je sagrađen da komemorira predivno ljudsko biće”, rekla je Hendrixova sestra Janie L. Hendrix, osnivačica i direktorica zaklade Jimi Hendrix Park Foundation

 

 

Filmu će prethoditi live album “Freedom: Jimi Hendrix Experience Atlanta Pop Festival” koji bi trebao izaći 28. kolovoza, a bit će dostupan kao dvodijelni CD set i kao 200-gramski dvostruki LP vinil set sa 16 pjesama. Prvih pet tisuća vinila bit će individualno numerirani.

Podsjetimo kako je ranije ove godine započela izgradnja memorijalnog parka u Hendrixovom rodnom Seattleu.

Park koji se proteže na oko deset tisuća kvadratnih metara smješten je na otvorenoj zelenoj površini blizu gradskog muzeja Northwest African American Museum u stambenoj četvrti Central District.

“Nadamo se da će generacijama koje dolaze biti više od atrakcije ili točke interesa, već da će biti mjesto gdje će odati počast. Uređenje, umjetnički dizajn i ambijent oponaša vibru Jimijeve osobe kojoj ovaj park odaje počast”, kazala je Janie L. Hendrix.

Građevinska tvrtka u travnju je započela rad na prvoj fazi izgradnje parka pod imenom “Little Wing”, po glazbenikovoj pjesmi iz 1967. godine, a ona će uključivati konstrukciju ulaza i stepenica do jugoistočnog kuta parka, kao i popločenje staza obilaska, vremeplov Hendrixova života i, između ostaloga, vrt u obliku leptira. Trebala bi biti otvorena kasnije ove godine.

Druga faza uključivat će izgradnju centralno skloništa, izvedbenog prostora i osjenčani zid na kojem će se izmjenjivati Hendrixove slike u obliku silueta…

Komentiraj