Nepravomoćnom presudom osječkog Županijskog suda osječko-baranjski župan Vladimir Šišljagić te bivši pročelnik županijske Agencije za razvoj Martin Marolin u petak su oslobođeni optužbe za zlouporabu položaja i ovlasti kojom je, kako stoji u optužnici, ova županija oštećena za više od 122 tisuće kuna.

Šišljagića i Marolina optužio je Uskok da su tijekom 2011. i 2012. godine, uz posredovanje bivšeg predsjednika Županijske skupštine Zlatka Maksimovića, u nakani pribavljanja protupravne koristi na štetu županije u više navrata od poduzeća koja su iz županijskog proračuna dobivala bespovratnu pomoć tražili da im vraćaju do 80 posto uplaćenog iznosa.

Optuženi su da su tako pribavili protupravnu imovinsku korist, a županiju oštetili za više od 122 tisuće kuna.

Maksimović je na pripremnom ročištu u veljači priznao  krivnju za pomaganje u zlouporabi položaja i ovlasti te je nepravomoćno proglašen krivim i uvjetno osuđen na kaznu zatvora od 11 mjeseci, koja se neće izvršiti ukoliko u roku od dvije godine ne počini novo kazneno djelo.

Na završetku glavne rasprave Uskok je za obojicu zatražio izricanje bezuvjetne zatvorske kazne i oduzimanje protupravne imovinske koristi.

U tijeku je čitanje obrazloženja presude.

Komentiraj

FOTO:Marko Mrkonjic/PIXSELL
PODIJELI
Djelatnost je Hine prikup­lja­nje i razaši­lja­nje što potpunijih či­njeničnih i objektivnih novinsko-agencijskih informacija o zbi­va­njima u Republici Hrvatskoj i svijetu za potrebe medija i drugih sudionika društvenoga, političkoga, kulturnog i gospodarskog života.