Zbog sumnje u počinjenje kaznenih djela zloporabe povjerenja u gospodarskom poslovanju, krivotvorenje službene ili poslovne isprave i neprijavljivanje kaznenog djela, sisačko-moslavačka policija provela je kiminalističko istraživanje nad 34-godišnjom službenicom koja je poduzeće oštetila za 47.000 kuna i 41-godišnjim direktorom koji je to znao, ali nije ništa poduzeo.

Policija 34-godišnjakinju sumnjiči da je od početka 2013. do kraja rujna 2014. godine, kao zaposlenica sisačke tvrtke krivotvorila dokumentaciju, lažno iskazivala veće isplate od stvarnih, kao i isplate koje nisu stvarno izvršene, čime je protupravno prisvojila oko 47.000 kuna.

S njenim nezakonitim radnjama bio je upoznat osumnjičeni 41-godišnjak, kao odgovorna osoba te tvrtke, a koji ništa nije poduzeo.

Zbog zlouporabe povjerenja u gospodarskom poslovanju i krivotvorenja službene ili poslovne isprave 34-godišnjakinja je kazneno prijavljena Općinskom državnom odvjetništvu u Sisku, dok je 41-godišnjak prijavljen za neprijavljivanje počinjenog kaznenog djela.

Neslužbeno se doznaje kako je riječ o zaposlenicima jednog gradskog komunalnog trgovačkog društva.

Komentiraj

FOTO:FaH/ Damir SENČAR
PODIJELI
Djelatnost je Hine prikup­lja­nje i razaši­lja­nje što potpunijih či­njeničnih i objektivnih novinsko-agencijskih informacija o zbi­va­njima u Republici Hrvatskoj i svijetu za potrebe medija i drugih sudionika društvenoga, političkoga, kulturnog i gospodarskog života.