U Sisku je u utorak obilježen Dan hrvatskih branitelja Sisačko-moslavačke županije, a prigodnoj svečanosti nazočila je Predsjednica Republike Kolinda Grabar-Kitarović te naglasila da je formula uspjeha – više organiziranosti, suradnje, solidarnosti i zajedništva svih.

Na svečanosti su uručene i povelje zahvalnosti zapovjednicima postrojbi za predano i požrtvovano djelovanje u organiziranju i izvođenju obrane na području Sisačko-moslavačke županije u Domovinskom ratu od 1991.

“S poštovanjem se sjećamo svih hrvatskih branitelja i prvog hrvatskog predsjednika i vrhovnog zapovjednika Oružanih snaga dr. Franje Tuđmana, a isto tako i generala zbora Janka Bobetka, načelnika Glavnoga stožera Hrvatske vojske“, kazala je predsjednica Grabar-Kitarović te naglasila kako njima i svim poginulim i umrlim braniteljima pripada naša trajna zahvalnost.

“Vrijednosti Domovinskoga rata ugrađene su kao kamen zaglavni u temelje samostalne i suvremene države Hrvatske, čijoj su obrani Sisak i Sisačko-moslavačka županija dali izvanredan doprinos”, istaknula je.

Izrazila je i žaljenje što je poslijeratnih godina cijelo to područje bilo razvojno zapostavljeno i što je Sisak, grad velike industrijske tradicije, doživio svojevrsnu gospodarsku devastaciju.

“Stoga je zadaća države sačuvati preostalu industrijsku proizvodnju, i, što je još važnije, učiniti Sisak jednim od središta njezine obnove i modernizacije”, kazala je te dodala da je Sisak grad koji živi ritmom svojih tvornica i pogona te kako ponovno može biti jedan od razvojnih motora cijele Hrvatske.

Osvrnuvši se na razvojne mogućnosti Sisačko-moslavačke županije, predsjednica Grabar-Kitarović istaknula je kako su one brojne u industriji, poljoprivredi, turizmu i drugim djelatnostima te izrazila uvjerenje kako će nova hrvatska Vlada učiniti sve kako bi stvorila uvjete za brzi gospodarski, a time i demografski oporavak Siska i Sisačko-moslavačke županije.

“Više organiziranosti, suradnje, solidarnosti i zajedništva svih nas – to je formula uspjeha, to je formula novoga razvojnog zamaha i napretka, koji naši građani s pravom očekuju“, zaključila je hrvatska Predsjednica.

Komentiraj