U sisačkom Metalingu, čiji su radnici drugi tjedan u štrajku, i dalje se ne zna vlasnička struktura, pa je u četvrtak na aktualnom satu sjednice sisačkog Gradskog vijeća postavljeno pitanje je li jedan od suvlasnika sisački dogradonačelnik Vlado Andučić, ranije jedan od direktora u Željezari Sisak.

Niti radnici, među kojima je šezdesetak malih dioničara sa zanemarivim udjelom u vlasništvu, ne znaju vlasničku strukturu Metalinga, pa je nakon glasina o navodnom Andučićevom suvlasništvu gradskom vodstvu postavljeno pitanje je li to točno i je li riječ o sukobu interesa, jer Sisak dodjeljuje Metalingu mnoge poslove. Također je postavljeno pitanje je li istinita tvrdnja Uprave poduzeća da Grad nije podmirio obaveze za obavljene radove.

“Činjenica je da Grad nije dužan Metalingu niti jednu kunu. Istina je da je Metaling stručno i kvalitetno obavio neke radove za Grad, i da mu je sve plaćeno. Takva tvrtka je gradu potrebna, jer je riječ o stručnim i vrijednim ljudima. Međutim, Uprava nije dorasla vođenju tvrtke i trebala bi odstupiti. Vlasnička struktura tvrtke nije poznata, ali dogradonačelnik Andučić sigurno nije u nikakvom sukobu interesa”, odgovorila je gradonačelnica Kristina Ikić Baniček.

 

  • Nakon javnog prosvjeda štrajkaša Metalinga pred županijskom upravom, gdje su očekivali potporu župana Ive Žinića, ali im se nitko nije obratio, stiglo je i priopćenje županijske uprave.

 

“Sisačko-moslavački župan Ivo Žinić daje punu podršku radnicima Metalinga u njihovim nastojanjima da dobiju svoje zarađene, a neisplaćene plaće. Budući da je Žinić trenutno na godišnjem odmoru, nije mogao primiti predstavnike sindikata i radnika, stoga im ovim putem još jednom izražava svoju podršku”, stoji u priopćenju.

Komentiraj

FOTO:Nikola Cutuk/PIXSELL
PODIJELI
Djelatnost je Hine prikup­lja­nje i razaši­lja­nje što potpunijih či­njeničnih i objektivnih novinsko-agencijskih informacija o zbi­va­njima u Republici Hrvatskoj i svijetu za potrebe medija i drugih sudionika društvenoga, političkoga, kulturnog i gospodarskog života.