Sirijska vojska je objavila u srijedu da smanjuje bombardiranja pobunjeničkih četvrti grad Alepa i navodi da je to odlučila nakon napredovanja režimskih snaga u tom području koje je dva tjedna na udaru žestoke vojne ofenzive.

“Nakon uspjeha naših oružanih snaga u Alepu i prekida svih cesta opskrbe terorističkih skupina (pobunjenika), zapovjedništvo je odlučilo smanjiti broj bombardiranja i topničkih napada na položaje terorista”, navodi vojska u priopćenju koje su prenijeli službeni mediji.

Priopćenje navodi i da je ta odluka donesena kako bi se omogućilo civilima koji to žele da odu do sigurnih zona.

Vojska je objavila 22. rujna početak velike ofenzive radi zauzimanja pobunjeničkih četvrti Alepa, koji je od 2012. podijeljen između dijela koji drži režim i dijela koji kontroliraju pobunjenici.

Uz zračnu podršku Rusije, prorežimske snage su napredovale u središtu grada, na sjeveru i na jugu bivše gospodarske prijestolnice Sirije. U izrazito žestokim bombardiranjima stradale su brojne civilne žrtve i uništene civilne infrastrukture.

Ofenziva na Alep je potaknula Washington da prekine razgovore s Rusijom o uspostavi primirja u Siriji.

Komentiraj

FOTO:EPA/SANA
PODIJELI
Djelatnost je Hine prikup­lja­nje i razaši­lja­nje što potpunijih či­njeničnih i objektivnih novinsko-agencijskih informacija o zbi­va­njima u Republici Hrvatskoj i svijetu za potrebe medija i drugih sudionika društvenoga, političkoga, kulturnog i gospodarskog života.