Najmanje 54 kurdskih boraca i proturskih sirijskih pobunjenika ubijeno je u tri dana sukoba na sjeverozapadu Sirije gdje je Turska pokrenula ofenzivu na kurdsku enklavu Afrin, objavio je u ponedjeljak Sirijski opservatorij za ljudska prava.

“U turskim zračnim udarima i sukobima ubijeno je 26 boraca u kurdskom kampu”, kazao je direktor Opservatorija Rami Abdel Rahmane.

Ustvrdio je i smrt 19 boraca u protivničkom kampu među sirijskim pobunjenicima koje podržava Ankara. Uz to, “još je uvijek neidentificirano devet tijela”.

Od subote, također je ubijeno 22 civila u turskim bombardiranjima, a dvije osobe su poginule u kurdskim bombardiranjima pobunjeničkih sirijskih teritorija koje podržava Ankara, po novim podacima Opservatorija.

Ankara niječe da su meta bili civili.

Komentiraj

FOTO:epa
PODIJELI
Djelatnost je Hine prikup­lja­nje i razaši­lja­nje što potpunijih či­njeničnih i objektivnih novinsko-agencijskih informacija o zbi­va­njima u Republici Hrvatskoj i svijetu za potrebe medija i drugih sudionika društvenoga, političkoga, kulturnog i gospodarskog života.