Sirijska vojska u srijedu je nastavila silovite napade na pobunjeničku enklavu Istočnu Gutu blizu Damaska, pri čemu su ubijene 24 osobe, a više od 200 ih je ranjeno unatoč pozivima međunarodne zajednice da se krvoproliće prekine.

Od nedjelje traju zračni napadi na istočnu Gutu gdje je pod opsadom 400.000 stanovnika. U posljednja četiri dana u napadima je smrtno stradalo 296 civila, među kojima su 71 dijete i 42 žene, a ranjeno je oko 1400 ljudi, izvijestio je Sirijski opservatorij za ljudska prava.

Situaciju dodatno otežava činjenica da je većina bolnica izvan funkcije zbog velikih oštećenja nastalih u žestokom bombardiranju.

U današnjim je napadima ubijeno 24 civila. Među njima je troje djece. Ranjeno je oko 200 stanovnika, stoji u priopćenju Opservatorija.

Oko 400.000 ljudi u tom području uglavnom je odsječeno od humanitarne pomoći, a aktivisti su upozorili da je situacija dramatična jer zalihe hrane i medicinskih potrepština nestaju.

Komentiraj

FOTO:EPA
PODIJELI
Djelatnost je Hine prikup­lja­nje i razaši­lja­nje što potpunijih či­njeničnih i objektivnih novinsko-agencijskih informacija o zbi­va­njima u Republici Hrvatskoj i svijetu za potrebe medija i drugih sudionika društvenoga, političkoga, kulturnog i gospodarskog života.