Razlike u gledištima između zapadnih zemalja i Rusije oko budućnosti sirijskog predsjednika Bašara al-Asada su se smanjile i i dalje će se smanjivati, rekao je u srijedu britanski premijer David Cameron.

“Postojao je golem jaz između Britanije, Amerike, Francuske i Saudijske Arabije s jedne te Rusije s druge strane”, rekao je Cameron pred parlamentom. “Željeli smo da Asad odmah ode, oni su htjeli da potencijalno ostane zauvijek”.

“Taj se jaz smanjio i mislim da će se nastaviti smanjivati tijekom ključnih razgovora u Beču”, dodao je misleći na razgovore koji bi se u siječnju trebali nastaviti u glavnom austrijskom gradu.

Cameron je to rekao u obraćanju zastupnicima od kojih traži da odobre širenje zračnih udara na Islamsku državu iz Iraka i na Siriju.

Komentiraj

FOTO:FaH
PODIJELI
Djelatnost je Hine prikup­lja­nje i razaši­lja­nje što potpunijih či­njeničnih i objektivnih novinsko-agencijskih informacija o zbi­va­njima u Republici Hrvatskoj i svijetu za potrebe medija i drugih sudionika društvenoga, političkoga, kulturnog i gospodarskog života.