SIR ALEX FERGUSON “U cijeloj karijeri sam trenirao samo četiri igrača svjetske klase”

Paul Scholes, Eric Cantona, Cristiano Ronaldo i Ryan Giggs su jedina čeiri igrača svjetske klase koje je Sir Alex Ferguson trenirao u 26 godina staža u Manchester Unitedu, otkrio je to legendarni trener.

“Ako čitate novine ili slušate televizijske komentatore, čini se da smo preplavljeni nogometašima svjetske klase”, objašnjava Ferguson u svojoj novoj knjizi “Leading”. “Ja danas vidim samo dva igrača svjetske klase u nogometu – Lea Messija i Cristiana Ronalda”, nastavlja.

 

  • Ferguson piše kako nema namjeru ponižavati ili kritizirati bilo koga od odličnih nogometaša s kojima se susreo u 26-godišnjoj karijeru u Unitedu, ali prema njegovim riječima, trenirao je samo četiri nogometaša svjetske klase – Cantonu, Giggsa, Ronalda i Scholsa. “A od te četvorice, Ronaldo je kao ukras na vrhu božićnog drvca”.

 

Njegove riječi vjerojatno neće dobro sjesti legendama Manchestera, bivšim i sadašnjima. Neki od igrača koji bi se mogli svrstati u kategoriju ‘svjetske klase’ su Roy Keane, David Beckham, Ruud van Nistelrooy, Rio Ferdinand, Jaap Stam, Nemanaja Vidić, Wayne Rooney, Edwin van de Sar i Peter Schmeichel.

U intervjuu za BBC Ferguson je dodatno objasnio svoje stajalište: “Ta četvroka je napravila razliku i dokaz je tu”, rekao je. Nazvao je Cantonu katalizatorom. “Kada smo ga doveli iste smo sezone osvojili naslov engleskog prvaka. Bilo je to zahvaljujući njegovoj prisutnosti i sposobnosti da stvara i zabija golove”.

Komentiraj

PODIJELI
NACIONAL je već 20 godina najutjecajniji politički tjednik u Hrvatskoj.