Čelnik Živog zida i saborski zastupnik Ivan vilibor Sinčić objavio je u subotu kako odbija uzimati saborsku naknadu od tri tisuće kuna za stanarinu i režije, jer je, napisao je, dužnost zastupnika da služi narodu, a ne da mu ‘sišu krv’.

U nedjelju je preko svog Facebook profila komentirao privilegije saborskih zastupnika, fokusirajući se na Radimira Čačića, objavivši uz komentar i njegovu fotografiju. “Ova moralna vertikala, ponizan i narodni zastupnik, tvrdi da ne živi od države i Sabora, već vlastitog kapitala. Ima imovinu vrijednu 30 milijuna kuna, uključujući vlastiti stan u Zagrebu. Unatoč tome, uzeo je sve moguće privilegije, pa i 3.000 kn za stan da ima gdje živjeti u Zagrebu kad dolazi na sjednice. Preko 50% dana ja ga u Saboru, iako prvi dolazim i zadnji odlazim, nisam vidio”, napisao je Sinčić.

Još je jednom ponovio da je njega sram uzeti toliko novaca. “Sramota me mojih kolega s kojima sjedim tamo gore. Kako da tog čovjeka pogledam u oči i pružim mu ruku? Kako poštovati čovjeka koji traži da mu građani na rubu siromaštva plaćaju stanarinu?”, zaključio je Sinčić.

Ova moralna vertikala, ponizan i narodni zastupnik, tvrdi da ne živi od države i Sabora, već vlastitog kapitala. Ima…

Posted by Ivan Vilibor Sinčić on Sunday, February 28, 2016

Komentiraj