Čelnik Živog zida Ivan Vilibor Sinčić poručio je u utorak kako očekuje vruće političko ljeto, komentirajući tako izjavu Milana Bandića o mogućem novom preslagivanju Vlade bez Mosta.

“Mislim da nas čeka vruće političko ljeto zato što su dovršeni unutarstranački izbori u većini parlamentarnih stranaka. U ovom izbornom ciklusu svjedočili smo mnogim presedanima na hrvatskoj političkoj sceni, imali smo pojavu tzv. trećih opcija, dugo vremena smo sastavljali Vladu i mislim da nam još takvih inovacija neće nedostajati”, rekao je Sinčić na konferenciji za novinare.

Bandić je u razgovoru za N1 potvrdio da je razgovarao s predsjednikom HDZ-a Tomislavom Karamarkom o mogućem preslagivanju vladajuće većine u Saboru bez Mosta, i to “ne samo s Karamarkom već sa svima onima koji mogu demonstrirati da žele raditi”.

Na upit može li se okupiti saborska većina bez Mosta Bandić je rekao da bi pričekao još mjesec, dva dana, jer nije lako rješavati probleme naslijeđene od prošlih vlada. “Treba im dati šansu, a onda napraviti preslagivanje unutar koalicije – budite sigurni da ćemo imati dovoljno ruku”, kazao je.

Komentiraj

FOTO:Patrik Macek/PIXSELL
PODIJELI
Djelatnost je Hine prikup­lja­nje i razaši­lja­nje što potpunijih či­njeničnih i objektivnih novinsko-agencijskih informacija o zbi­va­njima u Republici Hrvatskoj i svijetu za potrebe medija i drugih sudionika društvenoga, političkoga, kulturnog i gospodarskog života.