U kontroverznom japanskom svetištu Yasukuni u Tokiju, posvećenom poginulima u Drugom svjetskom ratu, u ponedjeljak je odjeknula eksplozija koja je oštetila strop javnog WC-a u blizini ulaza, a ozlijeđenih nije bilo, objavila je japanska policija.

Incident se dogodio u trenutku kada se u svetištu okupilo više od 100 ljudi u povodu Dana zahvalnosti, no to ih nije omelo u proslavi.

Hram se smatra simbolom japanskog militarizma i trn je u oku Kine i Južne Koreje zbog japanske okupacije i kolonijalne vladavine prije i tijekom Drugog svjetskog rata.

Vlasti još ne znaju uzrok eksplozije, a policija istražuje moguću povezanost s ekstremistima, objavili su japanski mediji.

Eksplozija je uzrokovala rupu u stropu muškog WC-a široku 30-ak centimetara. Istražitelji su pronašli ostatke detonatora.

Komentiraj

FOTO:FaH
PODIJELI
Djelatnost je Hine prikup­lja­nje i razaši­lja­nje što potpunijih či­njeničnih i objektivnih novinsko-agencijskih informacija o zbi­va­njima u Republici Hrvatskoj i svijetu za potrebe medija i drugih sudionika društvenoga, političkoga, kulturnog i gospodarskog života.