Tajni plan za hitne situacije u zračnoj luci Koeln-Bonn bio je na web stranici nekoliko mjeseci, objavila je njemačka televizija ZDF u srijedu.

ZDF kaže da dokument, koji ima preko 230 stranica i namijenjen je samo za internu uporabu, uključuje instrukcije o tome kako se ponašati u slučaju prirodnih katastrofa, nesreća na aerodromima kao i u slučaju terorističkih napada, talačkih kriza ili prijetnji bombama.

Skupina SITE prošli mjesec je objavila da je Islamska država pozvala preko interneta njemačke muslimane da izvedu napade na zračnu luku Koeln-Bonn i urede kandelarke Angele Merkel, slične onima u Bruxellesu.

Dokument uključuje detaljne opise kamo bi se putnici trebali skloniti u slučaju hitnih situacija. Na web stranici se nalazio od studenog 2015. a uklonjen je nakon upita ZDF-a.

Dužnosnici zračne luke nisu bili dostupni za komentar koji je htjela dobiti agencija Reuters.

Komentiraj

FOTO:FaH
PODIJELI
Djelatnost je Hine prikup­lja­nje i razaši­lja­nje što potpunijih či­njeničnih i objektivnih novinsko-agencijskih informacija o zbi­va­njima u Republici Hrvatskoj i svijetu za potrebe medija i drugih sudionika društvenoga, političkoga, kulturnog i gospodarskog života.