Zabrana javnih prosvjeda u Parizu i predgrađima produljena je do nedjelje, objavile su u četvrtak lokalne vlasti, dodajući da se to ne odnosi na komemorativne skupove na mjestu terorističkih napada 13. studenoga.

Odluka o zabrani javnih prosvjeda donesena je nakon terorističkih napada 13. studenoga u kojima je poginulo 129 ljudi, od kojih 89 u koncertnoj dvorani Bataclan.

Unatoč tomu, stotine ljudi stalno se okupljaju na mjestima napada: u blizini stadiona Stade de France u Saint-Denisu (sjeverno predgrađe), dvorane Bataclan i šest terasa kafića i restorana na istoku Pariza, polažući cvijeće, poruke ili paleći svijeće.

Nakon prvog vala napada u siječnju 2015., u Parizu je 11. siječnja održan velik prosvjed, a prosvjedi su bili organizirani i u drugim dijelovima zemlje.

Policija je objavila da događaji u dvoranama koje mogu primiti više od 1000 osoba nisu “načelno” zabranjeni, ali organizator mora osigurati snažne mjere sigurnosti.

Komentiraj

FOTO:FaH
PODIJELI
Djelatnost je Hine prikup­lja­nje i razaši­lja­nje što potpunijih či­njeničnih i objektivnih novinsko-agencijskih informacija o zbi­va­njima u Republici Hrvatskoj i svijetu za potrebe medija i drugih sudionika društvenoga, političkoga, kulturnog i gospodarskog života.