Njemačka kancelarka Angela Merkel u subotu je u svom tjednom video obraćanju isključila mogućnost razmještaja vojnih snaga na njemačkim ulicama.

Njemačke savezne države raspravljale su o mogućnosti razmještaja vojske na ulicama njemačkih gradova u slučaju potencijalnih terorističkih napada u Njemačkoj.

“Dosadašnje sigurnosne mjere će se zadržati”, rekla je njemačka kancelarka.
Merkel je rekla i da će tijekom iduće godine njemačka policija zaposliti nekoliko tisuća novih pripadnika policijskih snaga, ostale sigurnosne snage bit će bogatije za veći broj novih suradnika, a dobit će i novu opremu.

Merkel je potvrdila stajalište većeg broja članova savezne vlade, među kojima je i ministar unutarnjih poslova Thomas de Maiziere, po kojemu je njemačka policija u stanju sama se nositi s potencijalnim prijetnjama.
Nakon što je njemački parlament odobrio sudjelovanje njemačkih vojnih snaga protiv IS-a u Siriji, njemačka vojska zatražila je pojačanje broja vojnika.
Trenutačno nam treba najmanje još 5000 do 10.000 vojnika, rekao je čelnik sindikata njemačke vojske Andre Wuestner. Podsjetio je da je u prošlosti broj pripadnika njemačkih vojnih snaga bio znatno smanjen.
“Tijekom reforme 2011. nitko nije mogao predvidjeti krizu u Ukrajini ili borbe protiv IS-a”, kazao je.
Tada političari nisu znali da će im za vojne aktivnosti i pomoć u izbjegličkoj krizi tijekom 2016. biti potrebno oko 20.000 pripadnika vojnih snaga.

Komentiraj

FOTO:FaH
PODIJELI
Djelatnost je Hine prikup­lja­nje i razaši­lja­nje što potpunijih či­njeničnih i objektivnih novinsko-agencijskih informacija o zbi­va­njima u Republici Hrvatskoj i svijetu za potrebe medija i drugih sudionika društvenoga, političkoga, kulturnog i gospodarskog života.