Američki predsjednik Barack Obama rekao je u četvrtak da njegova supruga Michelle neće biti kandidatkinja za Bijelu kuću.

“Postoje tri sigurne stvari u životu: smrt, porezi i činjenica da Michelle neće biti kandidatkinja za Bijelu kuću”, rekao je, upitan u Baton Rougeou o eventualnoj kandidaturi svoje supruge.

“Ne, ne i ne”, kaže Barack.

Prva dama već je u nekoliko navrata rekla da nema nikakve ambicije za tu zadaću i druge političke funkcije. Upitana prije dvije godine o glasinama o njezinoj kandidaturi u Illinoisu ostavila je vrlo malo mjesta za sumnju.

Međutim, to pitanje se i dalje provlači a hrani ga njezima popularnost i usporedbe s bračnim parom Clinton: nakon dva mandata Billa Clintona (1993-2001), Hillary se ove godine natječe za kandidatkinju demokrata za predsjedničke izbore.

Kada napusti Bijelu kuću 20. siječnja 2017., Barack Obama imat će 55 godina, a Michelle Obama 53.

Komentiraj

FOTO:EPA/MICHAEL REYNOLDS
PODIJELI
Djelatnost je Hine prikup­lja­nje i razaši­lja­nje što potpunijih či­njeničnih i objektivnih novinsko-agencijskih informacija o zbi­va­njima u Republici Hrvatskoj i svijetu za potrebe medija i drugih sudionika društvenoga, političkoga, kulturnog i gospodarskog života.