Šibenik, 26.4.2017 - U utorak poslijepodne u Brodarici kod Šibenika pronaðene su tri mrtve osobe, a policija traga za Borisom Luketom (1958.) iz Primoštena, priopæilo je Ravnateljstvo policije. Danas u 16.34 sati nakon zaprimljene dojave, u obiteljskoj kuæi u Gomljaniku, Brodarica pronaðeni su mrtvi žena i muškarac te nedaleko od kuæe u osobnom automobilu još jedan mrtav muškarac. Policija intenzivno traga za Borisom Luketom (1958.) iz Primoštena kojeg "dovodi u vezu s ovim dogaðajem". Luketa je viðen na mjestu dogaðaja te se sumnja da se udaljio s crvenim "cliom" registarskih oznaka ŠI 569 FD. Na slici Boris Luketa. foto HINA/ MUP/ ua

Šibenska je policija dovršila kriminalističko istraživanje trostrukog ubojstva u Brodarici 26. travnja. “Utvrđene su osnove sumnje da je 59-godišnjak počinio tri kaznena djela teškog ubojstva na štetu 74-godišnjaka, njegove 70-godišnje supruge i 65-godišnjaka i kazneno djelo teškog ubojstva u pokušaju na štetu 51-godišnjaka”, navodi se u policijskom priopćenju.

Osumnjičeni je, navodi policija, 26. travnja oko 16,15 sati došao u Brodaricu na kućnu adresu oštećenog 51-godišnjaka s namjerom da ga ubije, zbog novčanog dugovanja koje potječe iz 2013.godine, kada je oštećeni 51-godišnjak od osumnjičenog posudio određeni iznos novca, s pravom osumnjičenika na povrat tada dogovorenog iznosa. Nakon određenih nesuglasica oko načina na koji će se dugovanje vratiti i kojom dinamikom će teći, a koje se provlačilo posljednje dvije godine, osumnjičenik je iz vatrenog oružja ubio roditelje od 51-godišnjaka kao i 65-godišnjaka.

Šibenskom Župansijskom državnom odvjetništvu podnijeta je kaznena prijava. Osumnjičeni se nalazi u životnoj opasnosti od zadobivenih ozljeda prilikom pokušaja suicida, zbog čega je hospitaliziran u Kliničkom bolničkom centru u Splitu i nalazi se pod policijskim nadzorom.

Podsjetimo, osumnjičeno Boris Luketa (59) vatrenim je oružjem ubio supružnike Milku (70) i Hakiju Keranavić (74), te Ivana Bajića (65), prijatelja obitelji Keranović.

Komentiraj