Šest osoba poginulo je u padu ukrajinskog civilnog helikoptera na istoku Slovačke, objavilo je u petak slovačko ministarstvo unutarnjih poslova.

Transportni helikopter Mi-2 srušio se blizu slovačko-ukrajinske granice, ujedno i istočne granice EU-a, rekao je glasnogovornik ministarstva Ivan Netik.

U srijedu navečer u slovačkom zračnom prostoru uočen je neidentificirani helikopter. Ukrajinske vlasti nisu potvrdile da je granicu prešla bilo kakva letjelica, dodao je.

“Helikopter Mi-2 s ukrajinskim oznakama letio je nisko po vrlo lošem vremenu, kao da je pokušavao ostati neopažen”, istaknuo je glasnogovornik.

Policija je u petak otkrila šest tijela na mjestu nesreće. Zasad nema dokaza koji bi ukazivali da se radi o krijumčarenju cigareta ili ljudi, dodao je.

Policija još nije identificirala spol i nacionalnost žrtava.

Komentiraj

FOTO:Ilustracija: Pixabay
PODIJELI
Djelatnost je Hine prikup­lja­nje i razaši­lja­nje što potpunijih či­njeničnih i objektivnih novinsko-agencijskih informacija o zbi­va­njima u Republici Hrvatskoj i svijetu za potrebe medija i drugih sudionika društvenoga, političkoga, kulturnog i gospodarskog života.