Vođa srpskih radikala Vojislav Šešelj rekao je u četvrtak kako postoji mogućnost da ga u Hrvatskoj uhite, ali i da ga ‘baš briga’ jer je u Haagu dokazano da nije kriv za zločine u Hrvatskoj za koje je bio optužen, prenosi Blic.

“Moguće je da me uhite, drže beskrajno, spremaju suđenje protiv mene koje nikada neće početi – sve je to moguće, ali šta to mene briga. Tko tu gubi? Gubi Hrvtaska nazovi država, a ne ja”, rekao je u četvrtak na konferenciji za novinare Šešelj.

Dodao je da je protiv njega, i generala Veljka Kadijevića, Blagoja Adžića i Aleksandra Vasiljevića, u Hrvatskoj postojala optužnica, ali to je optužnica za sve za što mu je već suđeno u Haagu – za zapadnu i istočnu Slavoniju. “U Haagu se dokazalo da nisam kriv, tražili su 12 godina uz veliku hrvatsku pomoć, ali nisu ništa našli”, kaže Šešelj.

Zaključio je da o kaznenim djelima Branimira Glavaša ima dosta dokaza, ali dokaza protiv njega nema. “Ma koliko bi oni voljeli da ima. Ma koliko bi neki ovde u Beorgadu voljeli da ih ima. Ali nema”, kaže.

Komentiraj