Najbolja tenisačica svijeta, 35-godišnja Amerikanka Serena Williams, zbog ozljede lijevog koljena morala je u utorak otkazati nastupe na turnirima u Indian Wellsu i Miamiju.

“Nažalost, moram se povući s BNP Paribas Opena u Indian Wellsu i s Miami Opena”, izjavila je Serena Williams za službeni internetski portal turnira u Indian Wellsu te dodatno pojasnila razlog za odustajanje od nastupa:

“Nisam bila u mogućnosti trenirati zbog mojih koljena i razočarana sam što neću biti tamo. I dalje ću gledati prema budućnosti i ostati pozitivna. Veselim se što skorijem povratku.”

Serena Williams je prije dvije godine prekinula 14-godišnji bojkot turnira u Indian Wellsu, gdje je 2001. godine bila izviždana i vrijeđana od gledatelja tijekom finala, zbog toga što je njezina sestra Venus odustala od njihovog polufinalnog meča samo nekoliko minuta prije nego što su trebale izaći na teren. Tada je stigla do polufinala, a prošle je godine poražena u finalu od Viktorije Azarenke.

Kako neće biti u mogućnosti braniti 650 bodova osvojenih prije godinu dana, Williams će ostati i bez čelnog mjesta pojedinačne WTA ljestvice na koje će se nakon turnira u Indian Wellsu, bez obzira na to kakav će rezultat postići, vratiti Njemica Angelique Kerber. Williams se na svjetski tron, koji je izgubila nakon prošlogodišnjeg US Opena, vratila u siječnju ove godine trijumfom na Australian Openu.

Zbog odustajanja Serene Williams došlo je i do brojnih promjena u glavnom ždrijebu turnira koji započinje u srijedu u ovoj kalifornijskoj pustinjskoj oazi. Tako će čak sedam nositeljica zamijeniti svoja mjesta u ždrijebu. Promjena nije pogodila hrvatske predstavnice, 31. nositeljicu Anu Konjuh i 32. nositeljicu Mirjanu Lučić-Baroni, kao ni nepostaveljene Donnu Vekić i Ajlu Tomljanović, koje nisu dobile nove suparnice.

Konjuh i Lučić-Baroni su slobodne u prvom kolu. Anu u drugom kolu čeka Ukrajinka Lesija Curenko ili igračica iz kvalifikacija, a Mirjanu pobjednica meča Amerikanke Kayle Day i Japanke Kurumi Nare. Donna Vekić u prvom kolu za suparnicu ima Amerikanku Alison Riske, dok Ajla Tomljanović ide na Njemicu Juliju Goerges.

Komentiraj