Redateljica Selma Spahić uoči premijere ‘Majstora i Margarite’ u HNL Ivana pl. Zajca

Prva ovosezonska premijera HNK Ivana pl. Zajca u Rijeci bit će “Majstor i Margarita” 16. rujna, u režiji Selme Spahić. Dramatizaciju romana je radio Dino Pešut, a Margaritu igra Nataša Kopeč, mlada glumica kojoj je ovo prva uloga u riječkom HNK.

NACIONAL: “Majstor i Margarita” je vaša prva režija u Rijeci i druga u Hrvatskoj. Režiju ste dogovorili s bivšim intendantom Oliverom Frljićem, što mislite o njemu?

Oliver Frljić vjerojatno je najznačajnija teatarska pojava na našim prostorima posljednjih nekoliko desetljeća. Njegova hrabrost da se u svakoj sredini u koju dođe konfrontira baš s onim temama koje dominantni politički narativ želi sakriti pod tepih, impresivna je. Za neke od njegovih predstava, ako smo dovoljno iskreni prema sebi, treba hrabrosti i gledati ih. Kada sam razmišljala tko bi u bulgakovljevskom smislu bio Woland u današnoj Hrvatskoj, to bi nedvojbeno bio Oliver Frljić. Netko tko kaže onu vrstu istine koju ponekad publika, a zasigurno vladajuća struktura, ne želi čuti. Pa reagira nasiljem, ili odobrenjem nasilja, da bi je utišala.

Kupite digitalno izdanje Nacionala i pročitajte više, a platite manje

Komentiraj

FOTO:DRAŽEN ŠOKČEVIĆ
PODIJELI
- rođena u Zagrebu 1978. godine - mr.sc. međunarodnih odnosa - diplomirala novinarstvo na Fakultetu političkih znanosti u Zagrebu - novinarstvom se bavi od 1999. godine - dosad je radila u Jutarnjem listu, lifestyle magazinu Story, političkome magazinu Aktual - u Nacionalu je pomoćnica glavnog urednika i piše teme iz kulture