Dvadesetšestogodišnji tražitelj azila iz Nigerije prva je uhićena osoba zbog seksualnih napada na Novu godinu u Koelnu koji su doveli do preispitivanja njemačke politike otvorenih vrata prema imigrantima.

Mladić, optužen i za krađu, bio je dio skupine muškaraca većinom sa sjevera Afrike koji su 31. prosinca seksualno napali i opljačkali žene kod željezničkog kolodvora u Koelnu.
Osumnjičeni Nigerijac uhićen je zajedno s 22-godišnjim Alžircem optuženim za krađu, ali ne i seksualni napad. Obojica žive u izbjegličkom hostelu u Kerpenu, gradiću zapadno od Koelna.
Stotine žena izašle su u javnost s tvrdnjama da su ih skupine muškaraca sa sjevera Afrike na Staru godinu okružile, seksualno napale i opljačkale.
Policija istražuje 21 osobu od kojih je osam pritvoreno. Većina ih je optužena za krađu osobnih predmeta poput mobitela. Slični napadi dogodili su se u Hamburgu i Stuttgartu.
Njemačka je 2015. prihvatila 1,1 milijun imigranata.

Komentiraj

FOTO:FaH
PODIJELI
Djelatnost je Hine prikup­lja­nje i razaši­lja­nje što potpunijih či­njeničnih i objektivnih novinsko-agencijskih informacija o zbi­va­njima u Republici Hrvatskoj i svijetu za potrebe medija i drugih sudionika društvenoga, političkoga, kulturnog i gospodarskog života.