Šef policije Koelna Wolfgang Albers smijenjen je u petak nakon kritika zbog napada tijekom dočeka Nove godine, prenose agencije pozivajući se na lokalne političke izvore.

Ministar unutarnjih poslova Sjeverne Rajne Vestfalije Ralf Jaeger zatražio je od Albersa da podnese ostavku.

On je danima kritiziran zbog nedjelovanja njegovih službi na Silvestrovo kada je seksualne napade pretrpilo više desetaka žena, što je izazvalo ogorčenje u Njemačkoj.

Kritiziralo ga se da su njegovi policajci bili nedovoljno obučeni i da ih je bilo premalo da se nose s tim zločinima koji su doveli do 170 pritužbi uglavnom za seksualne napade.

Koelnska policija objavila je priopćenje 1. siječnja da je doček Nove godine protekao mirno a tek dan kasnije objavila je da su počinjeni napadi što je dovelo do optužbi za prikrivanje.

Pozivajući se na neimenovane izvore koelnski Stadtanzeiger prenio je da je policija svjesno prikrivala identitet osumnjičenih kako ne bi potaknula ksenofobiju u Njemačkoj.

 

Komentiraj

FOTO:FaH
PODIJELI
Djelatnost je Hine prikup­lja­nje i razaši­lja­nje što potpunijih či­njeničnih i objektivnih novinsko-agencijskih informacija o zbi­va­njima u Republici Hrvatskoj i svijetu za potrebe medija i drugih sudionika društvenoga, političkoga, kulturnog i gospodarskog života.