NACIONAL OTKRIVA da se iza objave Šeksova dosjea o suradnji s Udbom krije šira operacija desnog krila HDZ-a koje želi destabilizirati Vladu i koje je u Vukovaru bilo spremno podržati HOS-ovu provokaciju

‘Šeks vam je poput anakonde. Nije dobro kad ga se probudi jer je on tim jači što ima više neprijatelja. Teško je predvidjeti kakvim će protumjerama uzvratiti”, tim je riječima jedan istaknuti HDZ-ovac blizak Vladimiru Šeksu opisao njegovu reakciju na učestale napade s kojima je suočen, od optužbi Nikole Grmoje vezanih uz Agrokor do najnovijih da je bio suradnik Udbe.

Više pročitajte u novom broju Nacionala…

Komentiraj

PREKOPixsell
Podijeli objavu
Prethodni članakGRMOJA “Možda jesmo CSI, ali nismo UDB-a”
Sljedeći članakMIKULIĆ ‘Zagrebački proračun za 2018. na razini ovogodišnjeg’
Orhidea Gaura Hodak rođena je 20. svibnja 1974. u Zagrebu. Nakon završene srednje škole za upravu i pravosuđe, upisuje studij kontrole letenja, ali od njega ubrzo odustaje. Odlazi na godinu dana u London, a nakon povratka, zapošljava se u jednoj privatnoj tvrtci kao službenica. Krajem 90­ih sve se više zanima za politička događanja, upisuje studij politologije (uz rad) i odlučuje potpuno promijeniti karijeru. Novinarstvom se bavi od 2003., kada je počela raditi u gradskoj redakciji Jutarnjeg lista. Karijeru nastavlja u magazinu Story, gdje se bavila temama vezanim uz svijet kazališta, filma, glazbe i kulture. Zbog zanimanja za šire društveno­političke teme, 2007. godine prelazi u politički tjednik Nacional, gdje je obrađivala razne društvene fenomene i raspon tema od znanosti i medicine do kriminala i politike, što je često uključivalo dublje istraživanje. S grupom novinara 2011. prelazi u novoosnovani tjednik Aktual, ondje se fokusira uglavnom na teme iz unutarnje politike. Paralelno uz rad, završila je studij politologije na Fakultetu političkih znanosti u Zagrebu i upisala diplomski studij iz područja međunarodnih odnosa. Od 2013. ima status slobodne novinarke. Autorica je knjige "Tuđman i Perković". Krajem 2014. priključuje se ekipi na čelu s Berislavom Jelinićem koja je nakon dvije i pol godine pauze ponovno pokrenula tjednik Nacional.