Savjetnik predsjednice Republike Hrvatske Vladim Šeks izjavio je u četvrtak novinarima kako bi bilo razumno vratiti 30. svibnja kao Dan državnosti Republike Hrvatske.

“Nerazumnim potezima je taj dan maknut u zaborav, pretvoren je u spomendan Hrvatskog sabora koga se više nitko ne sjeća”, rekao je Šeks odgovarajući na pitanje novinara poslije mise za Domovinu, koju je u povodu Dana državnosti, 25. lipnja, u crkvi sv. Marka služio zagrebački nadbiskup kardinal Josip Bozanić.

Naglasio je kako bi zbog toga bilo razumno vratiti 30. svibnja kao Dan državnosti Republike Hrvatske.

Ocijenio je kako je datum 30. svibnja u srcu hrvatskoga naroda diljem Hrvatske i svijeta zapamćen kao dan u modernoj hrvatskoj povijesti kada je prvi put konstituiran višestranački demokratski Sabor nakon 13. stoljeća hrvatske državnosti.

[quote_box_center]

  • “Nerazumnim potezima je taj dan maknut u zaborav, pretvoren je u spomendan Hrvatskog sabora koga se više nitko ne sjeća”

[/quote_box_center]

“Taj Hrvatski sabor je utemeljio hrvatsku državnost, donio hrvatski Božićni ustav, donio sve najvažnije državotvorne odluke na kojima se temelji hrvatska država”, zaključio je Šeks.

Komentiraj