Broj potpisa koji su prikupili kandidati za predsjednika SDP-a u ponedjeljak je izazvao spor u stranci, pri čemu je saborski zastupnik i predsjednik Šibensko-kninskog SDP-a Ivan Klarin najavio da će zatražiti istragu o stvarnom broju potpisa Davora Bernardića i ostalih kandidata, a Ranko Ostojić je “bocnuo” Bernardića i njegov tim izjavom da je skupio “nešto manje od 20.000 potpisa”, iako je zapravo prikupio 4500 potpisa.

Klarin je u izjavi za Hinu najavio da će od SDP-ove Središnje izborne komisije zatražiti provjeru potpisa potpore kandidaturi, ne samo Bernardića nego i svih ostalih kandidata za šefa stranke, potaknut tvrdnjama Bernardićeva tima da su prikupili 10.500 potpisa.

“Smatram da je to nerealan broj potpisa. Imam dojave ljudi s terena da su se potpisi prikupljali tako da su zvali telefonom članove koji nisu dali potpis pa su ih kasnije upisivali ručno. To je nekorektno, pa ću zbog  zaštite SDP-a zatražiti od Središnje izborne komisije da istraži svaki potpis, ne samo Davora Bernardića, nego svih ostalih”, rekao je Klarin.

Ostojić je pak nakon predaje potpisa potpore na Iblerovu trgu rekao novinarima da ima “nešto manje od 20.000 potpisa”, iako je zapravo prikupio oko 4500, što je bila ironija na račun Bernardića,

Iz Ostojićeva izbornog stožera potvrdili su da je prikupio oko 4500 potpisa potpore, a izjavom “o nešto manje od 20.000 potpisa”, kažu, ironično se osvrnuo na “neke od protukandidata koji su se proteklih dana hvalili brojem prikupljenih potpisa”.

Komentiraj