Bosanskohercegovačke oporbene stranke Socijaldemokratska partija (SDP) BiH i Demokratska fronta (DF) najavile su u četvrtak u Sarajevu okupljanje “lijevih i građanskih političkih opcija” za skidanje s vlasti, kako drže njihova vodstva, “nacional-političke oligarhije” na općim izborima 2018.

“Ukoliko se to ne dogodi 2018. bojimo se da će to biti kraj BiH kakvu hoćemo i za koju su se borile generacije prije nas. Na današnjem sastanku utvrđen je plan daljnjih aktivnosti i zajedničkog djelovanja lijevog, građanskog, patriotskog bloka”, navodi se u zajedničkom priopćenju SDP-a i DF-a.

Najavljeno je zajedničko djelovanje zastupnika i izaslanika SDP-a i DF-a na svim razinama kako bi se suprotstavili sadašnjim “nacionalističkim strankama koje vladaju ne isključujujući nove nacionalne sukobe”.

Na sastanku kojega su predvodili čelnici SDP-a BiH Nermin Nikšić i DF-a Željko Komšić istaknuto je kako je cilj saveza stranaka lijeve orijentacije “sačuvati Bosnu i Hercegovinu, državu ravnopravnih građana i naroda od bilo kakvih novih podjela po nacionalnoj matrici i stavljanja naroda u plemenska geta”.

To po njima podrazumijeva da treba ponuditi svim građanima BiH konkretne programe i projekte koji će zaustaviti “strmoglavi put u propast”.

Demokratska fronta nastala je raskolom SDP-a BiH, a okupljanje stranaka bliske orijentacije najavljivano je više puta do sada.

Komentiraj

PREKOHina
Podijeli objavu
Prethodni članakRudeš predstavio novog trenera
Sljedeći članakČilić i Karlović u četvrtfinalu s-Hertogenboscha
Djelatnost je Hine prikup­lja­nje i razaši­lja­nje što potpunijih či­njeničnih i objektivnih novinsko-agencijskih informacija o zbi­va­njima u Republici Hrvatskoj i svijetu za potrebe medija i drugih sudionika društvenoga, političkoga, kulturnog i gospodarskog života.