Njemački ministar financija Wolfgang Schaeuble izrazio je u petak optimizam glede prihvaćanja sporazuma o trećem paketu pomoći Grčkoj, ocijenivši da će ministri financija eurozone prihvatiti taj sporazum.

Grčki parlament prihvatio je jutros uvjete za paket pomoći vrijedan 86 milijarda eura, a o tome će paketu kasnije u petak u Bruxellesu razgovarati ministri financija eurozone.

“Zapravo sam prilično uvjeren da ćemo danas postići rezultat”, rekao je Schaeuble po dolasku na sastanak u Bruxellesu.

 

  • “Mislim da su se stekli uvjeti za zeleno svjetlo trećem paketu pomoći”, rekao je luksemburški ministar financija Pierre Gramegna.

 

Čelnik Euroskupine Jeroen Dijsselbloem ocijenio je međutim da očekuje opsežne rasprave o sporazumu, te dodao da je održivost grčkog duga “još uvijek glavna točka zabrinutosti”.

Program pomoći Grčkoj trebaju prihvatiti međunarodni vjerovnici kako bi on stupio na snagu prije 20. kolovoza kada dolazi na naplatu rata grčkog duga od 3,3 milijarde eura Europskoj središnjoj banci.

Komentiraj

FOTO:EPA/BERND VON JUTRCZENKA
PODIJELI
Djelatnost je Hine prikup­lja­nje i razaši­lja­nje što potpunijih či­njeničnih i objektivnih novinsko-agencijskih informacija o zbi­va­njima u Republici Hrvatskoj i svijetu za potrebe medija i drugih sudionika društvenoga, političkoga, kulturnog i gospodarskog života.