Šatoraši su danas su opet priredili scenu ispred Ministarstva branitelja u Savskoj 66, gdje kampiraju od prošle godine.

O novom potezu Đure Glogoškog i sljedbenika izvijestio je pomoćnik ministra branitelja Bojan Glavašević.

Na tiskovnoj konferenciji u podne, ministar je rekao da će im uključiti struju kroz pola sata, da je jutros dolazio na posao, slušao njihove uvrede, i odlučio im je isključiti struju.

Struju ću im vratiti, ali ne zato što ih se bojim, nego zato što sam bolji čovjek od njih. Još mjesec dana sam ministar, i bit ću korektan do kraja, jasno mi je da trebam riješiti probleme a ne stvarati ih.

Prosvjednici su užasno bijesni, neslužbeno smatraju da je ministar gašenjem struje počinio kazneno djelo. Najavili su tiskovnu konferenciju u 15 sati, na kojoj će ‘objaviti nove informacije o ministru’.

Matić je na njihovu najavu rekao kako je prošao nekoliko sigurnosnih provjera NATO-a, kako u životu nije ni krivo parkirao, te da se ne boji ničega što bi oni mogli reći.

Kasnije popodne medijima će se obratiti i prosvjednici.

Đuro Glogoški također je najavio konferenciju za novinare, koju će održati Udruga 100 posto za Hrvatsku.

Konferencija će se održati s početkom u 15 sati ispred glavnog ulaza u Ministarstvo hrvatskih branitelja.

Zbog prijetnji ministru branitelja uhićen je danas 39-godišnji Zadranin, a nakon toga šatoraši su blokirali ulaz u Ministarstvo.

Zbog toga Matić nije na vrijeme stigao na sjednicu Vlade. Zato jer im je isključio struju u šatoru vulgarno su ga izvrijeđali, javlja N1.

Što su mu sve rekli ministar nije htio reći, jer su uvrede bile “prevulgarne da bi ih se prikazalo na televiziji” te dodao kako su branitelji nakon rezultata izbori nervozni te da se ponašaju kao psi bez gazde.

Fred Matić kasnije im je ponovno uključio struju te se zapitao hoće li se sad ispričati.

“Tražimo da nam se uključi struja. Ministar nam je na početku ukinuo i sanitarne čvororove sada i struju, a istovremeno se rade grijani šatori za migrante, rekao je Glogoški. Dodao je kako traže da u javnost iziđe istina o ministrima Predragu Matiću i Anti Kotromanoviću. Poznato je da su i Matić i Kotromanović umirovljeni na temelju radne nesposobnosti. Postavlja se pitanje tko je zamrznuo njihove mirovine i vratio ih u institucije”, zapitao se Glogoški, javlja HRT.

Komentiraj

FOTO:Twitter
PODIJELI
NACIONAL je već 20 godina najutjecajniji politički tjednik u Hrvatskoj.