Pregovarači SDP-a Branko Grčić i Siniša Hajdaš Dončić došli su poslijepodne na sastanak u prostorije Mosta nezavisnih lista u Zagrebu.

 “Idemo razgovarati oko formiranja saborske većine i vlade”, rekao je Grčić novinarima u Smičiklasovoj ulici.

Na pitanje dolaze li u Most s novim prijedlozima, odgovorio je kako je SDP imao svoje prijedloge i testirao ih na izborima. “Sad idemo dalje razgovarati o drugim opcijama. Ovo je vrijeme pregovora i razgovora i nadam se da će se to uspješno završiti. Ono što je važno, Hrvatska je stabilna, tehnička vlada radi svoj posao, nema panike, ništa nije dramatično”, poručio je Grčić.

Prije SDP-ovih, u stranačke su prostorije došli Mostovi pregovarači. Ljubica Ambrušec kazala je kako se “nada da će biti nekih rješenja i odluka o sastavljanju Vlade i Sabora, da krenemo raditi kako bi ovaj narod mogao normalno živjeti”.

Zamoljena da komentira odluku SDP-ovih koalicijskih partnera koji ne žele u koaliciju s HDZ-om, Ambrušec je odgovorila, “ako su to konačne odluke, znaju što takve odluke u konačnici znače”.

Na pitanje znači li to da bi Most u tom slučaju okrenuo leđa SDP-u, odgovorila je kako ne može ništa reći dok ne vidi stavove koji će se iznijeti na sastanku.

Ivan Lovrinović također kaže kako o odustajanju SDP-ovih koalicijskih partnera zna samo iz medija. “Danas u razgovorima ćemo doznati je li to tako”, rekao je.

Komentiraj

FOTO:FaH
PODIJELI
Djelatnost je Hine prikup­lja­nje i razaši­lja­nje što potpunijih či­njeničnih i objektivnih novinsko-agencijskih informacija o zbi­va­njima u Republici Hrvatskoj i svijetu za potrebe medija i drugih sudionika društvenoga, političkoga, kulturnog i gospodarskog života.