Predsjednica Republike Kolinda Grabar-KItarović razriješila je u petak članove svoje Komisije za pomilovanja, potvrđeno je Hini iz Ureda predsjednice.

Predsjednica je danas poslijepodne održala sastanak s članovima komisije.
Do razrješenja je došlo nakon kontroverzi koje su izazvala tri od 25 pomilovanja koja je predsjednica potpisala krajem siječnja – Leona Sulića, Danka Seitera te Vanje Goldbergera.
Grabar-Kitarović imenovala je svoju Komisiju za pomilovanja u srpnju prošle godine, a danas razriješeni članovi su: Davor Derenčinović sa zagrebačkog Pravnog fakulteta, Miroslav Šumanović sa zagrebačkog Županijskog suda, odvjetnik Damir Primorac, bivši državni tužitelj i ustavni sudac Marijan Hranjski, bivša sutkinja Mirjana Kralik, član Državnog sudbenog vijeća Eduard Kunštek i bivši načelnik zagrebačke PU Ivica Tolušić.

Komentiraj

FOTO:FaH
PODIJELI
Djelatnost je Hine prikup­lja­nje i razaši­lja­nje što potpunijih či­njeničnih i objektivnih novinsko-agencijskih informacija o zbi­va­njima u Republici Hrvatskoj i svijetu za potrebe medija i drugih sudionika društvenoga, političkoga, kulturnog i gospodarskog života.