Rano jutros održan je sastanak Kriznog stožera u zgradi Zadarske županije na kojem su prisustvovali glavni vatrogasni zapovjednik Slavko Tucaković, glavni vatrogasni zapovjednik Zadarske županije Željko Šoša, zadarski župan Božidar Longin i ravnatelj DUZS-a Dragan Lozančić.

Tucaković je izvijestio kako je još uvijek aktivan požar u Vrani, Lišanima i Pristegu te na području Benkovca. “Izdana je uzbuna za sve vatrogasne snage u RH. Jučer je angažirano stotinjak pripadnika vojske. Na benkovačko područje jučer su stigla 283 vatrogasca iz 15 županija. Cijeli sustav je podignut. Stanje jutros je mirnije, ali budimo oprezni. Došli su novi ljudi koji će čuvati požarište. Nadam se da ćemo sve požare staviti pod kontrolu, ali treba biti oprezan jer bi bura nakon podneva trabala ojačati”, rekao je Tucaković naglašavajući kako je najvažnije da nitko nije ozlijeđen.

Šef DUZS-a Dragan Lozančić kazao je kako će po svemu sudeći ova protupožarna sezona biti rekordna. “Program Vlade za protupožarnu sezonu je aktivan. Trebat će nam nešto više ljudskih resursa”, istaknuo je.

Zapovjednik JVP-a Zadar Željko Šoša zahvalio se gasiteljima iz cijele Hrvatske koji su pomagali ugasiti požar. “Stanje je danas puno bolje. Cijelu noć se radilo na terenu, posebno na području Pristega gdje je minsko područje. Samo jučer je požar aktivirao oko 70 do 80 mina. Ako danas budemo imali dostupne zračne snage, gotovo sam uvjeren da ćemo ove požare staviti pod kontrolu”, naglasio je.

Komentiraj