U utorak poslijepodne sastali su se čelnik MOST-a Božo Petrov, predsjednik HDZ-a Tomislav Karamarko i mandatar Tihomir Orešković, javlja HRT.

Karamarko je nakon sastanka rekao kako su napravili rezime jučerašnjeg sastanka. “A jučer smo obavili dobar posao – dogovorili smo se o ustroju vlade. Rekli smo može, ali nam je potrebno vrijeme, ne možemo u 15 dana”, rekao je Karamarko dodajući kako su razgovarali i o holdingu. Mandataru Oreškoviću, kaže predsjednik HDZ-a, prenijeli su sve što su dosada napravili i što namjeravaju dalje raditi.

“Upoznat je sa svime. Drugi tjedan počinjemo s konkretnim imenima koja će i njemu biti na stolu i o kojima ćemo zajedno odlučivati”, rekao je Karamarko. “Moramo startati s 20 ministarstava jer moramo početi raditi. Vrijeme je za rad. Vlada mora profunkcionirati”, zaključio je.

Petrov je novinarima rekao kako su se dogovorili da će se organizirati radni tim stručnjaka dviju strana i napraviti analiza postojećeg stanja. “Ne možete raspolagati informacijama ako niste u sustavu. Kad budemo imali informaciju, kad napravimo analizu, napravit ćemo i plan. Jasno nam je da do reorganizacije treba doći i to ne samo na razini ministarstava nego i držvnih ureda i agencija, a isto tako i na razini lokalnih samouprava i regionalnih uprava”, kazao je Petrov dodajći kako će tako sve biti odrađeno kvalitenije, a najavio je i kako će se plan napraviti kroz šest mjeseci dok se njegovo provođenje očekuje, realno, očekuje kroz dvije godine.

Podsjetimo, ranije u utorak otkazani su pregovori čelnika MOST-a i Domoljubne koalicije. Božo Petrov je novinarima u SMS poruci potvrdio kako sastanka neće biti, a Miro Bulj, saborski zastupnik MOST-a, za Hinu je rekao kako se ‘nije dogodilo ništa dramatično’ i da MOST i dalje ustraje dosljedno u svojim zahtjevima za resorima kroz koje mogu provoditi ključne reforme.

“Najvažnije su nam reforme i ljudi koji će ih provoditi, ključna su nam ministarstva bitna jer ih samo tako možemo provesti. Nama ne trebaju nikakvi šminkerski resori “, rekao je Bulj.

Komentiraj