Pobjednik američkih predsjedničkih izbora Donald Trump stigao je danas u Bijelu kuću kako bi s Barackom Obamom dogovorio tranziciju vlasti. U Bijelu je kuću stigao oko 17 sati po hrvatskom vremenu zajedno sa suprugom Melanijom, a potom se s Barackom Obamom povukao u Ovalni ured na razgovore.

Nakon sastanka Obama je rekao kako su imali ‘otvoreni i široki razgovor’. Dodao je kako se svi moraju ujediniti kako bi se suprostavili izazovima. “Učinit ćemo sve da bismo vam pomogli da uspijete”, rekao je Obama Trumpu.

Naglasio je kako je razgovor s Trumpom bio ‘izvrstan’ te kako je ohrabren Trumpovom željom da surađuje s njegovom ekipom na važnim pitanjima.

Izabrani predsjednik Donald Trump rekao je kako je sastanak trajao duže od očekivanog, te kako su razgovarali o mnogim problemima i situacijama. Kazao je kako nikada prije nije upoznao Obamu, te naglasio kako mu je bila čast prisustvovati sastanku.

Prije samo nekoliko mjeseci Trumpov ton i nije bio tako blag. Prvo je upitao ima li Obama uopće američko državljanstvo, a onda na Twitteru objavio kako će Obama otići u povijest kao najgori predsjednik SAD-a.

Komentiraj

FOTO:Pixabay
PODIJELI
NACIONAL je već 20 godina najutjecajniji politički tjednik u Hrvatskoj.