Zagrebački pomoćni biskup  Ivan Šaško u utorak je, predvodeći svečano misno slavlje u povodu blagdana Uznesenja Blažene Djevice Marije u svetištu Majke Božje Remetske, istaknuo kako suvremeno društvo pokušava dati toliko prostora ljudima da više i nema mjesta za Boga, a time, poručio je, nema mjesta niti za ljubav.

“O nama ovisi hoćemo li pjevati hvalospjev sebičnosti i ubrzo izgubiti volju za pjevanjem, jer pjesma uvijek traži zajedništvo. Sebičnost i samoća ne žele iskreno pjevati,  brzo se umore jer nedostaje smisao. Pjevamo li svojim životom hvalospjev velikodušnosti, tada će i životni zbor postajati većim,” rekao je biskup Šaško, koji je u Remetama bio izaslanik zagrebačkog nadbiskupa kardinala Josipa Bozanića.

To je istinski hvalospjev Crkve koji pokreće i privlači ljubavlju,  poručio je. Blažena Djevica Marija poziva nas da se usudimo otkriti Boga u svom životu, to je poziv koji stvara poziv za druge, rekao je.

Vjernici dolaze u Marijanska svetišta, rekao je, jer osjećaju da je tu blizu odgovor na pitanje o životu i smrti, o postojanju i o smislu. Naglasio je i da je svijet promijenjen nakon Isusove pobjede nad smrću, a život i smrt postali su drugačiji za onoga koji vjeruje u Isusa Krista.

I u mnoštvu suvremenih ponuda, ideja i ideologija uvijek ostaje važno samo jedno pitanje: ono o životu i smrti, rekao je.

“Samo onaj koji vidi makar i tračak vječnosti, ima  ljubavi za siromašne i bijedne, ima srca za potlačene i malene i ima ruke za pridizanje palih. Jedino se tu nalazi sreća naših osobnih dana i sreća naše domovine”, kazao je biskup Šaško pred okupljenim vjernicima u svetištu Majke Božje Remetske.

Komentiraj