Bivši hrvatski premijer Ivo Sanader izljubio se s predsjednikom HDZ-a Tomislavom Karamarkom u zagrebačkom hotelu Sheraton. To se dogodilo dan nakon što je proteklog tjedna Sanader pušten iz pritvora u Remetincu. Jutro poslije, Sanader se pojavio u hotelu Sheraton u društvu Gorana Suića, osobe od svog najvećeg povjerenja. Nejasno je što su njih dvojica zapravo ondje radili, ali o tom se događaju počelo diskutirati jer ga je mobitelom snimila osoba koja je tu fotografiju dostavila portalu dnevno.hr, čiji su novinari taj susret opisali u pogrešnom kontekstu, pišući da se radilo o tajnom sastanku koji je dogovorio Karamarkov prijatelj Jozo Petrović. U krugovima bliskim HDZ-u predvorje hotela Sheraton praktički se smatra drugim dnevnim boravkom Tomislava Karamarka koji ondje zakazuje brojne sastanke, možda i zato što se taj hotel nalazi u blizini njegova stana.

Zato je Sanaderova jutarnja kava na toj lokaciji vrlo vjerojatno nimalo slučajna, a možda osmišljena i radi provokacije.

Suić i Sanader susreli su ondje Srećka Ferenčaka, glavnog tajnika HNS-a, koji im se na njihov poziv pridružio u kratkom razgovoru. Ferenčak je sjedio u blizini jer se tamo susreo s jednim svojim prijateljem iz skijaškog miljea. Kada je njihov kratki sastanak završio, Suić i Sanader pozvali su ga da im se pridruži. Tada je slučajno naišao i Tomislav Karamarko koji tvrdi da se trebao susresti s jednim svojim rođakom.

“Slučajno sam se zatekao u Sheratonu upravo u vrijeme kada se ondje pojavio i Sanader. Nije na meni da nagađam što je ondje radio. Točno je da se ustao i poljubio me. Ljubazno sam ga pozdravio, zahvalio na pozivu za druženje i produžio svojim putem”, izjavio je za Nacional Karamarko. Suprotno nekim tvrdnjama, Karamarkov prijatelj Jozo Petrović, inače svjedok upućen u odnose Ive Sanadera i čelnika Mola Zsolta Hernádija, uopće nije bio prisutan tom susretu.

Komentiraj

FOTO:Davor Puklavec/PIXSELL
PODIJELI
NACIONAL je već 20 godina najutjecajniji politički tjednik u Hrvatskoj.