Samsung je u ponedjeljak pozvao korisnike pametnog telefona Galaxy Note 7 da isključe svoje uređaje dok se ne provede istraga o tvrdnjama o novim samozapaljenjima tog pametnog telefona, prenose svjetski mediji.

Južnokorejska tvrtka najavila je i kako više neće prodavati taj model. U rujnu su opozvali više od 2.5 milijuna uređaja nakon što su se pojavile informacije o eksplozijama baterija. Kasnije su korisnike uvjeravali kako je problem riješen, ali pojavile su se novi problemi, i sa zamjenskim uređajima.

Korisnik iz Kentuckyja izjavio je da se probudio u sobi punoj dima kojeg je uzrokovao zamjenski Note 7, a prije nekoliko dana cijeli let američke aviokompanije evakuiran je nakon što se iz također zamjenskog Note 7 počelo dimiti.

“Sigurnost naših korisnika ostaje naš prioritet, Samsung traži da se model prestane prodavati i zamijenjivat sve dok ne završi naša istraga”, poručili su iz kompanije. “Korisnici s originalnim ili zamjenskim Galaxy Note 7 svoje bi uređaje trebali ugasiti i prestati ih koristiti”.

Južnokorejski mediji navode kako će kompanija najvjerojatnije trajno prestati prodavati ovaj model. U posljednje se vrijeme Samsung približio svojim rivalima, pa problemi s Note 7 dolaze u najgore moguće vrijeme. Ono bi moglo ozbiljno naštetiti natjecateljski položaj na tržištu pametnih telefona.

Komentiraj