Samovozeći automobili prošle godine imali devet sudara u Kaliforniji

Samovozeći automobili koje je patentirao Google prošle su godine sudjelovali u devet sudara u Kaliforniji, stoji u izvješću o nesrećama Državnog ureda za motorna vozila.

Nesreće su se dogodile u gradu Mountain Viewu u Silicijskoj dolini, gdje se nalazi i sjedište tvrtke, a u nesreći blizu Palo Alta sudjelovalo je i samovozeće vozilo u vlasništvu proizvođača automobila Delphi.

  • Izvješća o nesrećama su redigirana kako se ne bi znale registarske tablice, što u potpunosti onemogućuje da se dozna je li u nesrećama sudjelovalo više automobila bez vozača ili je jedno ili više njih sudjelovalo u više nesreća.

U trima nesrećama Googleovih automobila, samovozeća vozila sudarila su se s drugim automobilima u vožnji, a u preostalih šest nesreća u samovozeća vozila koja su stajala udario je drugi automobil.

Google je objavio da su od početka testiranja ovog tipa automobila 2009., vozila prešla više od 1,6 milijuna kilometara.

Komentiraj

PODIJELI
Djelatnost je Hine prikup­lja­nje i razaši­lja­nje što potpunijih či­njeničnih i objektivnih novinsko-agencijskih informacija o zbi­va­njima u Republici Hrvatskoj i svijetu za potrebe medija i drugih sudionika društvenoga, političkoga, kulturnog i gospodarskog života.