Najmanje je 12 osoba ubijeno i 22 su ranjene u samoubilačkom napadu u šijitskoj četvrti u Bagdadu, objavili su sigurnosni i zdravstveni izvori.

Do napada je došlo u blizini kontrolne točke u sjevernom dijelu iračkog glavnog grada.  Odgovornost nije još nitko preuzeo no džihadisti sunitske ekstremističke skupine Islamske države redovito izvode takve napade na većinsko šijitsko stanovništvo u Iraku.

Početkom mjeseca, 3. srpnja, islamisti su u Bagdadu izveli jedan od najkrvavijih napada u Iraku u kojem su život izgubile 292 osobe a 200 ih je ranjeno u trgovačkom dijelu grada.

Pet dana kasnije  40 je osoba ubijeno u napadu Islamske države na svetište u gradu Baladu, 70 kilometara sjeverno od glavnog grada.

Islamska država osvojila je velike dijelove iračkog teritorija 2014. no vladine snage uz zračnu potporu međunarodne koalicije predvođene SAS-om počele su vraćati izgubljeni teritorij.

Komentiraj

FOTO:FaH
PODIJELI
Djelatnost je Hine prikup­lja­nje i razaši­lja­nje što potpunijih či­njeničnih i objektivnih novinsko-agencijskih informacija o zbi­va­njima u Republici Hrvatskoj i svijetu za potrebe medija i drugih sudionika društvenoga, političkoga, kulturnog i gospodarskog života.