Informacija kako postoji navodna povezanost osobe crnogorskog podrijetla s terorističkim napadima u Parizu je potpuna i zlonamjerna špekulacija, rekao je u subotu podgoričkoj agenciji MINA izvor iz crnogorske vlade.

Njemačke vlasti ispituju je li muškarac uhićen 5. studenoga zbog krijumčarenja oružja možda povezan s napadima u Parizu, javili su mediji.

Bavarski radio Bayerischer Rundfunk izvijestio je o ranijem uhićenju 51-godišnjaka V.V. iz Crne Gore kod koga je zaplijenjeno oružje i za koga se sumnja da je išao u Pariz.
Bavarske sigurnosne službe su na putu Salzburg–Muenchen, još 5. studenoga uhitile crnogorskog državljanina u čijem su golfu crnogorskih registarskih oznaka, pronašli nekoliko pištolja, revolver, automatsku pušku i nekoliko kilograma eksploziva TNT i streljivo.

“Radio navodi da su njemačke službe obavijestile francuske kolege, ali i crnogorsku policiju. Na pitanje bavarskog radija da li se to može povezati s napadima u Parizu iz kriminalističke policije Bavarske su priopćili da je riječ o potpunim spekulacijama i da se radi o krijumčaru oružja”, kazao je izvor iz vlade Crne Gore.
Pedesetjednogodišnji Podgoričanin V.V. nije islamske vjeroispovjesti i nema informacija da bi mogao biti povezan s terorističkim napadom u Parizu, potvrdili su iz crnogorske policije.
Iz Uprave policije Crne Gore je priopćeno da je cirkularna molba za provjeru crnogorskog građanina koji je krijumčario oružje u Njemačkoj dostavljena prije nekoliko dana i da njemačka policija nije Podgoričanina dovodila u vezu s ekstremnim islamističkim organizacijama.

Komentiraj

FOTO: Hrvoje Jelavic/PIXSELL
PODIJELI
Djelatnost je Hine prikup­lja­nje i razaši­lja­nje što potpunijih či­njeničnih i objektivnih novinsko-agencijskih informacija o zbi­va­njima u Republici Hrvatskoj i svijetu za potrebe medija i drugih sudionika društvenoga, političkoga, kulturnog i gospodarskog života.