Sjedinjene Američke Države planiraju poslati dodatne specijalne postrojbe u Irak kao pomoć iračkim i kurdskim snagama protiv džihadista Islamske države, a razmislit će i o dodatnim snagama za Siriju, rekao je u utorak ministar obrane Ashton Carter.

Specijalci bi u Iraku bili zaduženi za izvođenje iznenadnih napada, oslobađanje talaca, prikupljanje obavještajnih podataka i hvatanje vođa IS-a, rekao je Carter na saslušanju u Odboru za oružane snage Zastupničkog doma.

Nije pojasnio o kolikim bi snagama bila riječ ni gdje bi bile smještene.

Carter je pozvao sve zemlje da pojačaju napore u borbi protiv IS-a, istaknuvši nedavne korake koje su u tom smjeru poduzele Vrancuska, Velika Britanija, Italija i Njemačka.

“Dopustite mi da ponovim – svi mi moramo učiniti više”, rekao je i pozvao Tursku da uspostavi kontrolu nad svojom propusnom granicom.

Komentiraj

FOTO:FaH
PODIJELI
Djelatnost je Hine prikup­lja­nje i razaši­lja­nje što potpunijih či­njeničnih i objektivnih novinsko-agencijskih informacija o zbi­va­njima u Republici Hrvatskoj i svijetu za potrebe medija i drugih sudionika društvenoga, političkoga, kulturnog i gospodarskog života.