U 4. kolu tradicionalnog Međunarodnog otvorenog šahovskog turnira na kojem sudjeluju 52 igrača iz 8 zemalja, većina vodećih igrača je remizirala u međusobnim susretima, što je iskoristio naš reprezentativac Hrvoje Stević da se sretnom pobjedom nad Zdenkom Kožulom probije u vodstvo.

U središnjici Stević je preoptimističkom žrtvom pješaka pružio šansu Kožulu da postigne jasnu prednost, ali je on napravio neshvatljivu pogrješku poslije koje nije mogao braniti mat. Ante Brkić je odličnom obranom postigao jednaku završnicu protiv prvog nositelja Evgenija Postnyja, a i Saša Martinović je preciznom igrom u topovskoj završnici održao ravnotežu protiv Borkija Predojevića. Mladen Palac i Ivan Šarić, te Zoran Jovanović i Aleksandar Kovačević salonski su remizirali, a Ognjen Cvitan ni poslije maratonske borbe nije uspio slomiti obranu Ivana Jakića. Istaknuo se Zadranin Saša Režan lijepom pobjedom nad veteranom Mišom Cebalom.
Važniji rezultati 4. kola:  Postny-Brkić remi, Palac-Šarić I. remi, Predojević-Martinović remi, Stević-Kožul 1:0, Jovanović-Kovačević A. remi, Cvitan-Jakić remi, Dragnev-Jovanić remi, Pećnik-Kreisl remi, Režan-Cebalo 1:0, Bošnjak-Žufić M. 1:0 itd.
Poslije 4. kola vodi Hrvoje Stević sa 3,5 boda, a prate ga Palac, I. Šarić, Brkić, A. Kovačević, Predojević, Martinović, Postny i Režan sa po 3 boda.

Komentiraj

FOTO:Goran Jakus/PIXSELL
PODIJELI
Djelatnost je Hine prikup­lja­nje i razaši­lja­nje što potpunijih či­njeničnih i objektivnih novinsko-agencijskih informacija o zbi­va­njima u Republici Hrvatskoj i svijetu za potrebe medija i drugih sudionika društvenoga, političkoga, kulturnog i gospodarskog života.