U 6. kolu tradicionalnog Međunarodnog otvorenog šahovskog turnira, drugom dijelu današnjeg dvostrukog programa, vodeći su u međusobnim susretima uglavnom remizirali, tako da se poredak na vrhu nije bitnije promijenio.

Saša Režan je hrabrom igrom rano prisilio Hrvoja Stevića na ponavljanje pozicije, a remijem je završena i partija Postnij-Šarić, iako je Izraelac u završnici stvorio jakog slobodnog pješaka.
Borki Predojević i Ante Brkić remizirali su nakon oprezne pozicijske igre, a Zdenko Kožul je poslije maratonske borbe u topovskoj završnici uspio iskoristiti minimalnu prednost protiv Maria Schachingera. Veliki korak prema vrhu novim su pobjedama napravili i Saša Martinović i Zoran Jovanović.
Važniji rezultati 6. kola: Stević-Režan remi, Postnij-Šarić I. remi, Predojević-Brkić remi, Schachinger-Kožul 0:1, Palac-Kovačević A. remi, Cebalo-Martinović 0:1, Kessler-Jovanović 0:1, Pećnik-Ferčec 0:1, Plenča Jad.-Jovanić remi, Đorić-Kreisl 0:1, Deglmann-Cvitan 0:1 itd.
Poslije 6. kola vode Stević, Postnij, Režan i Kožul sa po 4,5 boda, a sa pola boda zaostatka prate ih čak devetorica igrača.

Komentiraj

FOTO:Goran Jakus/PIXSELL
PODIJELI
Djelatnost je Hine prikup­lja­nje i razaši­lja­nje što potpunijih či­njeničnih i objektivnih novinsko-agencijskih informacija o zbi­va­njima u Republici Hrvatskoj i svijetu za potrebe medija i drugih sudionika društvenoga, političkoga, kulturnog i gospodarskog života.