Austrija ne želi sudjelovati ni u kakvom sustavu kvota za raspodjelu izbjeglica među europskim zemljama jer je sama učinila dovoljno, izjavio je austrijski ministar obrane Hans Peter Doskozil za novine Oesterreich.

Njegova izjava mogla bi još više zakomplicirati izvanredni summit EU-Turska posvećen migrantskoj krizi, koji se održava u ponedjeljak.

Austriju, posljednju postaju prije Njemačke – glavnog odredišta migranata koji bježe pred ratom i siromaštvom – već su kritizirale Europska komisija i udruge za ljudska prava zbog ograničavanja broja izbjeglica koje prihvaća.

Austrija je dobila 90.000 zahtjeva za azilom prošle godine.

“Mi preuzimamo lavovski udio i samo ove godine ćemo primiti 37.500 tražitelja azila. Sada je red na drugima. Zašto bi Austrija preuzimala izbjeglice iz Grčke? To bi poslalo pogrešan signal”, rekao je Doskozil.

Komentiraj

FOTO:EPA/GEORGI LICOVSKI
PODIJELI
Djelatnost je Hine prikup­lja­nje i razaši­lja­nje što potpunijih či­njeničnih i objektivnih novinsko-agencijskih informacija o zbi­va­njima u Republici Hrvatskoj i svijetu za potrebe medija i drugih sudionika društvenoga, političkoga, kulturnog i gospodarskog života.