Američki republikanski predsjednički kandidat Donald Trump trebao bi se u srijedu sastati s bivšim državnim tajnikom Henryjem Kissingerom, izvijestio je Washington Post, pozivajući se na izvore bliske Trumpu.

Do sastanka u New Yorku dolazi nakon telefonskoga razgovora između vjerojatnoga republikanskog kandidata Trumpa i Kissingera, koji je bio glavni savjetnik predsjednika Richarda Nixona i Geralda Forda, javlja Washington Post.

Prošli tjedan Trump se sastao s bivšim državnim tajnikom Jamesom Bakerom, koji ga je isti dan kritizirao na kongresnom saslušanju.

Trumpa su kritizirali i zbog prijedloga da Sjedinjene Države trebaju promisliti o Sjevernoatlantskom savezu te da bi Japan i Južna Koreja za obranu trebale uzeti u obzir i nuklearno oružje.

Komentiraj

FOTO:EPA/JIM LO SCALZO
PODIJELI
Djelatnost je Hine prikup­lja­nje i razaši­lja­nje što potpunijih či­njeničnih i objektivnih novinsko-agencijskih informacija o zbi­va­njima u Republici Hrvatskoj i svijetu za potrebe medija i drugih sudionika društvenoga, političkoga, kulturnog i gospodarskog života.